Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/e/1/dykkarklubben.no/httpd.www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141 Undervannskamera Husbyggerens utgave

Her er Husbyggerens utgave av Webkameraet:


Fikk en forespørsel fra Martin ein dag. Han lurte på om jeg kunne lage et undervannshus, som de kunne ha et webkamera i. De hadde observert en steinbit, som lå rett nedenfor kaien i Folkedal. Jeg sa at det måtte vi klare å få til. Etter noen mailer frem og tilbake, hadde vi kommet frem til en ide som var brukbar. Så kom problemet med at det jeg har laget av lykter og div før, har jeg laget når jeg var på jobb hvor jeg har tilgang på dreiebenk og fres osv. Men denne turen ut i havet, skulle jeg være sykemeldt pga en operasjon. Så om vi skulle vi vente til jeg skulle på jobb igjen, måtte vi ha ventet lenge. Da tok vi en Ingrid Espelid (vi tar det vi har, og gjør så godt vi kan). 

Så det en trenger av verktøy for å lage disse undervannshusene, er en kapp- og gjerdesag (helst en slik med dybdejustering), en Dremmelmaskin med 3mm fres, 360 graders dreibar feste for vater, en slangeklemme for feste av Dremmel til vater og baufil. 
Røret ble kjøpt inn etter mål på webkameraet. Veggene er 8mm tykke. Rørleggeren sa at røret var godkjent for 18bar (180m), men mente at den skulle tåle mye mer. 
14mm Plexi (akryl) glassplate ble kjøpt inn, og saget opp i passende emner på gjerdesagen. Den samme platen ble også brukt til avstandsstykker fra gjengestangen til rørkroppen, når den ble montert.  Så ble det frest et oringsspor med en 3mm fres, på min hjemmekonstruerte fres.Gjengestang, oringer og gjennomføringer ble kjøpt. Det ble laget to like hus for enkelhetens skyld. Det ene huset til webkameraet og et til lys på natt og kveld. Trykktesting ble gjort på enkeleste måte, i et fangstnett med bly i og med alt det tauet som jeg hadde i båten. Sluttet å telle på 60m.