Her er IT-Typen sin utgave av Webkameraet:

Undervanns nettverkskamera:

Jeg er litt usikker på når / hvordan ideen dukket opp, eller hvem som egentlig kom med den. Det  var kanskje en ide som ble utviklet i fellesskap på en fest ….? Men etter att vi hadde satt opp websidene til dykkerklubben, måtte vi fylle den med interessante ting. Da er jo ett webkamera en naturlig ting å ha på en webside. Og enda bedre er det med ett live webkamera. Og siden det er en dykkerklubb er det vel naturlig (?) med ett undervannskamera. Alle var enig i att dette var en glimrende ide. Jeg har hatt min egen private webside (www.hyperspace.no) oppe i lengre tid. Og der har jeg hatt ett webkamera som legger ut bilder av gården min hvert 5 minutt.

Her er dykkarens utgave av Webkameraet:

Webkamera på 18 m dyp.

Det heile starta vel med at han som laga nettsida vår (Audun Brekke) kom med ein ide om at me kunne montere eit webkamera som viste sikta i sjøen. Me tente vel ikkje så alvorlig på ideen, men synest ikkje tanken var så dum, Rett før Steinbitestivalen ville undertegnede , John og Eirik ta oss eit kaidykk for å sjekke om det var steinbit ute på bukta . Me fant 3 stk, og den eine så nær kaien at det var gjennomførlig å nå ned der med kabel og kamera. Då tok ideen til Audun Brekke ”fyr”. Denne SKULLE på nett !

Då var alle gode råd dyre, og me satte i gang med planlegging. Hus skulle byggast, men korleis ?

Her er Husbyggerens utgave av Webkameraet:


Fikk en forespørsel fra Martin ein dag. Han lurte på om jeg kunne lage et undervannshus, som de kunne ha et webkamera i. De hadde observert en steinbit, som lå rett nedenfor kaien i Folkedal. Jeg sa at det måtte vi klare å få til. Etter noen mailer frem og tilbake, hadde vi kommet frem til en ide som var brukbar. Så kom problemet med at det jeg har laget av lykter og div før, har jeg laget når jeg var på jobb hvor jeg har tilgang på dreiebenk og fres osv. Men denne turen ut i havet, skulle jeg være sykemeldt pga en operasjon. Så om vi skulle vi vente til jeg skulle på jobb igjen, måtte vi ha ventet lenge. Da tok vi en Ingrid Espelid (vi tar det vi har, og gjør så godt vi kan).